Gebedspunten

Gebed gevraagd voor gezinnen met kinderen. God, help moeders en vaders om samen te zorgen voor hun kinderen. Geef positiviteit en creativiteit hierin. Wees in het speciaal bij alleenstaande moeders en vaders.


Bid voor mensen die geen bezoek meer mogen ontvangen (bijvoorbeeld ouderen in verzorgingstehuizen) en voor mensen die geen bezoek meer mogen brengen.


Gebed voor kinderen: de Kindertelefoon heeft drukker dan ooit. Veel kinderen maken zich zorgen: over dierbaren, school en een verslechterende thuissituatie. De spanningen in huiselijke kring kunnen op dit moment hoger oplopen en escapes als school en sport vallen voor kinderen weg.


Bid voor kwetsbare mensen die gebruik maken van de voedselbank. In Den Haag zijn de voedselbanken al gesloten (niet genoeg aanvoer van eten, organisatie lukt niet meer). Bid dat in Amstelveen de voedselbank niet gesloten hoeft te worden. Bid voor wijsheid en creativiteit om kwetsbare mensen te blijven helpen.


Gebed voor alle mensen in de voedselzorg die misschien ook wel met angst of zorg in het hart hun werk blijven doen.


Gebed dat deze crisis mensen zal doen zoeken naar troost, rust, genezing en kracht bij God.


Bid voor de overheid dat ze de juiste beslissingen nemen.


Gebed gevraagd voor het personeel in de zorg die nu onder hoge druk staan. Bid dat zij het volhouden en zelf gezond blijven.


Gebed gevraagd voor kerken dat zij met wijsheid en inzicht omgaan met de huidige werkelijkheid. En dat er creatieve manieren gevonden worden om toch verbonden te zijn en om te zien naar anderen.


Gebed gevraagd voor ondernemers die in zwaar weer zitten door de maatregelen om het coronavirus in te dammen.

Hoe geef je jouw uur vorm? Naast gebedspunten & gebeden zijn er ook allerlei vormen mogelijk. Ontdek hier een aantal idee├źn om je gebed vorm te geven


Stuur jouw gebed in
We verzamelen hier ook graag gebedspunten. Stuur zelf een gebedspunt in: